Klubbmesterskap i sjøørretfiske 2023

Den 3. mai 2023 avholdt vi klubbmesterskap i sjøørretfiske på Foten. Det ble ingen folksom affære. Fire mann møtte opp, og dugnadsarbeid i skytetunnelen fikk litt av skylda for det. Vi var i det minste heldige med været, for det blåste surt og var dritkaldt, selv om sola stakk igjennom av og til. Fiskevær, med andre ord.

Da vi møttes til innveiing etter tre timers fiske, hadde vi mye spennende å fortelle hverandre. Mikael hadde knekt stangtuppen, men ikke under en dramatisk ørretfight. Neida, stanga knakk fordi han bøyde på den. Og fiskestenger må ikke bøyes, det vet jo alle. Sa Pål.

Morten fortalte entusiastisk om kjempeørreten han hadde mistet, en historie han regnet med at ingen ville tro ham på. Og det trodde vi ham på. Når sant skal sies så fikk han opp en sjøørret, en undermåler som han fotograferte og satt ut igjen.

Så var det Pål sin tur til å ta showet. Med et lurt smil dro fram en sjøørret fra sekken. Den var så tynn og skren at jeg mistenkte ham for å ha strukket den til det dobbelte for å nå opp til minstemålet på 35. Men ryggvirvlene hang i hop, og den var faktisk 37 centimeter lang, så seiersvante Pål regnet nok førsteplassen som sikret.

Men jeg ville også være med på moroa. Selvtilfreds og eplekjekk dro jeg fram en sjøørret som var 40 centimeter lang og rund og fet i buken. Soleklar vinnerfangst. Pål ble desperat, og forsøkte fortvilet å diskvalifisere den som laks, eller i hvert fall hybrid. Jeg tror han nevnte glyse også. Men han ble nedstemt av en hurtigarbeidende fagjury utnevnt på stedet, og jeg kunne smykke meg med tittelen «Klubbmester i sjøørretfiske 2023». Helt fortjent, selvfølgelig.

Komplett resultatliste:

  1. Magnus Solbakken, 40 cm (20 poeng i sammendraget)
  2. Pål Uno Andersen, 37 cm (19 p)
  3. Morten Haukeland, ingen fangst (10 p)
  4. Mikael Lyng, ingen fangst (10 p)