En forteling av Magnus Solbakken

På grunn av dårlig is måtte vi skrinlegge den opprinnelige planen om å fiske på Bjørndalsdammene. I stedet dro vi til Isebakketjern i Råde. Der møtte vi strålende forhold med solid is, solskinn og et par-tre deilige plussgrader i lufta. Dagen kunne blitt helt perfekt, men abboren ville det annerledes. Det var nemlig ikke fred å få der ute på isen.

«Ondt ofte lider den Fiskermand», skrev dikteren Claus Frimann. Han hadde nok abborfiske i tankene, for de kalde og piggete monstrene ville ikke slutte å plage oss med den stadige nappingen sin. En og annen nøyde seg ikke med å nappe, men fulgte også med kroken opp i friluft. Så langt alt vel, tenker du kanskje, men tro ikke at de spyttet ut agnet frivillig. Neida, tvert imot, de knep igjen munnen og strittet med piggene bare for å gjøre det vanskelig for oss sportsfiskere. Henda våre føltes som levende nåleputer!

Morten Haukeland var den eneste som slapp unna helt uten skader. Hemmeligheten var å holde seg til to hull tett inntil land, og fylle disse med store mengder mais og tunfisk. Abbor hater mais, og tunfisk telte ikke i konkurransen, og dermed fikk han den rolige solskinnsdagen på isen som vi andre bare kunne drømme om. Smart trekk, Morten!

Årets klubbmester ble, ikke overraskende, Pål Uno Andersen. Han fikk drøye 3,4 kilo abbor til sammen. Men det var små marginer denne gangen, for Lars Helgesen fulgte hakk i hæl bare 200 gram bak. Derfra var det et godt stykke ned til Aleksander Andersen på tredjeplass.

Jeg er litt i villrede omkring min egen taktikk og strategi for neste års isfiskekonkurranse. Skal jeg ta med glassmesterhansker og plaster, eller store mengder tunfisk og mais?

  1. Pål Uno Andersen, 3420
  2. Lars Helgesen, 3220
  3. Aleksander Andersen, 1690
  4. Magnus Solbakken, 1080
  5. Jonas Stølan, 860
  6. Skjalg Sannes, 400
  7. Morten Haukeland, 0