Lørdag 9. februar var det igjen duket for klubbmesterskapet i isfiske, været var ikke helt på vår side og det var kun 4 som meldte sin ankomst på JFF huset vårt før start.

Kraftig regn natten i forveien gjorde at det var veldig mye overvann på 3. dammen i Bjørndalen som vi skulle være men godt fottøy og varme klær gjorde susen... Ca 30cm var tykkelsen på isen og 15 cm sørpe oppå den... Jeg skulle prøve isfiske for første gang i mitt liv, og som ihugga tørrfluepurist med fluestang skjønte jeg veldig fort at dette her hadde jeg overhodet ikke peiling på...

Hadde rigget opp utstyret jeg, men den forbaskede kroken ville jo ikke ned, og etter en god stund roper Pål Uno bort til meg for å høre om jeg hadde fått noe ennå? Nei svarer jeg, kroken synker ikke... Og da hadde Pål Uno, Aleksander og Mikael fått flere abbor allerede..

Snill som Pål er kom han bort for å hjelpe til, men utbryter til meg; hvor er pilken din?? du har jo bare lyskroken på.... Hvilken pilk sier jeg, må man ha det også?? Jeg hadde jo ikke sett at jeg skulle ha en blank pilk over kroken...

Det hadde jo ikke jeg med meg, enda jeg fikk dette settet av Pål... Tror nå i ettertid at han var redd for at en fluefisker skulle slå han på isen så han hadde sikkert gjemt unna den for meg. Men han fant frem en pilk til meg og jeg fikk tilogmed fiske i hullet han hadde borret slik at jeg også kunne få fisk sa han... Var ikke noe fisk i det hullet.... enda jeg gjorde som Aleksander sa; du må fiske rett over bunnen Skjalg, da får bestandig jeg fisk... Tror Pål hadde slengt den pilken sin i hodet på aborren så mange ganger at den hadde svømt sin vei jeg..

Nå var gode råd dyre, jag fant et hull som ikke var brukt på en stund, så slengte jeg mange maggot nedi sammen med pilken min og vipps så fikk jaggu jeg også aborr. 6 stykken på rappen tilogmed.. Det var det jeg fikk på den tiden vi fisket, men det var jaggu en veldig artig opplevelse å fiske på isen selv om regnet sildret ned og jeg var pissvåt i den ene støvelen som det tydeligvis var hull i. Bare vent til neste gang, da skal jeg være forberedt med eget isborr og ordentlig "hitech" pimpelstikken som det heter. Da får jeg kanskje mer fisk... Men det er bare å bøye seg i støvet, her hadde jeg mye å lære av de andre.

 

Gratulerer med resultatene som følger:

1. plass - Pål Uno Andersen med 1.890 gram

2. plass - Mikael Lyng med 695 gram

3. plass - Aleksander Andersen med 370 gram

4. plass - Skjalg Sannes med 190 gram